Zijn jullie verloofd? Gefeliciteerd! Hoe leuk is het om deze bijzondere gebeurtenis te delen met jullie vrienden en familie door middel van een mooie foto's! Als (trouw)fotograaf leg ik graag voor mensen de speciale momenten in het leven vast. Een verlovingsshoot, ook wel bekend als een 'engagement photoshoot' of 'pre-wedding shoot' is een mooie kans om een bijzondere fase in jullie leven te documenteren. In deze blog deel ik graag waarom een verlovingsfotosessie het overwegen waard is!


1. Leer Jullie Fotograaf Kennen

Een verlovingsfotosessie is de perfecte gelegenheid om je trouwfotograaf beter te leren kennen voordat hij of zij jullie trouwdag vastlegt. Het opbouwen van een band met jullie fotograaf helpt jullie om je op je gemak te voelen voor de camera. Tijdens deze sessie kunnen jullie wennen aan zijn of haar werkwijze en stijl, wat resulteert in meer spontane en natuurlijke foto's op jullie trouwdag.


2. Professionele Beelden voor je save the date en trouwUitnodiging

De foto's van de verlovingsfotosessie kunnen worden gebruikt voor verlovingsaankondigingen, uitnodigingen en andere huwelijksgerelateerde materialen. Zo maak je je trouwdrukwerk nog een stuk persoonlijker en kunnen je familie en vrienden nóg meer uitkijken naar jullie grote dag. Veel trouwkaarten leveranciers bieden al standaard formats aan waar je zo je eigen foto in kunt uploaden. Zo heb ik voor onze eigen trouwdag zelf een foto gemaakt en een trouwkaart ontworpen in Canva! Een onzettend leuk creatief proces om al lekker uit te leven naar onze dag.

3. OEFENING VOOR DE GROTE DAG

Denk aan de verlovingsfotosessie als een "repetitie" voor de grote dag. Het geeft jullie de kans om te wennen aan poseren en samenwerken met de fotograaf, wat zich vertaalt in moeiteloze foto's wanneer de trouwdag aanbreekt. Jullie krijgen waardevolle feedback en ontdekken welke poses en uitdrukkingen het beste bij jullie passen en verlaag je de druk van de fotoshoot op de dag zelf.


4. TROUWEN OP HET GEMEENTEHUIS

Gaan jullie eerst trouwen op het gemeentehuis en op jullie trouwdag pas de feestelijke ceremonie? Dan kun je het officiële moment die al eerder plaatsvindt perfect combineren met een verlovingsshoot! Zo leg je alle bijzondere momenten die aan jullie trouwdag verbonden zijn vast voor als een mooie herinnering later.


5. EXPERIMENTEREN!

Heb je allemaal leuke foto ideeën, zoals bijvoorbeeld het uitproberen van fotografie trends, waar wellicht tijdens jullie trouwdag weinig tijd voor is of willen jullie juist op een gave locatie foto's vastleggen die te ver af ligt van jullie trouwlocatie? Dan kan dit een perfecte reden zijn om in trouw-stijl een extra shoot vooraf te plannen. Denk bijvoorbeeld een shoot op een boot of in de binnenstad van jullie eigen geliefde stad. Ook na jullie trouwdag zijn er volop mogelijkheden - met jullie trouwkleding foto's maken op jullie huwelijksreisbestemming of duiken jullie vanuit de duinen de zee in (ook wel een 'Trash the dress" fotoshoot genoemd)? Het kan allemaal!


Kortom, een verlovingsfotosessie is niet alleen een leuke ervaring, maar biedt ook praktische voordelen voor jullie trouwdag. Als jullie op zoek zijn naar een fotograaf voor jullie verlovingsfotosessie en/of bruiloft, bekijk dan hier de mogelijkheden en aarzel niet om contact op te nemen. Ik ben een enthousiaste fotograaf uit Rhenen, omgeving Veenendaal, Wageningen en Ede en leg graag jullie liefdesverhaal vast!

Kennismaken?

HI, IK BEN ELLES, EEN ENTHOUSIASTE FOTOGRAAF UIT RHENEN! EEN FOTOSHOOT BOEKEN OF EEN ANDERE MOGELIJKHEID BESPREKEN? NEEM DAN VRIJBLIJVEND CONTACT OP.


Contact opnemen