Je trouwdag is een moment dat je voor altijd wilt vastleggen en het kiezen van de juiste hoeveelheid uren voor je trouwfotograaf is een belangrijke beslissing. Het is begrijpelijk dat je binnen een budget wilt blijven, maar het inhuren van de juiste hoeveelheid uren is essentieel om ervoor te zorgen dat elk kostbaar moment wordt vastgelegd. Als trouwfotograaf ben ik natuurlijk niet geheel objectief, maar ik neem je graag mee in enkele overwegingen bij het bepalen van de ideale tijdsduur.


Foto's van Het Begin van de Dag: Voorbereiding en Anticipatie

Het vastleggen van de voorbereidingen is vaak het startpunt van een prachtige trouwfoto-collectie. Overweeg om je fotograaf al voor de ceremonie te laten starten, om het aankleden, je make-up en haarstyling ook vast te laten leggen. Het klaarmaken is vaak een intiem moment die je deelt met je dierbaren, waarin je samen met gezonde spanning uitkijkt naar de dag. Er gebeuren vaak nog veel spontane momenten die leuk zijn om vast te leggen. Door dit ook door je fotograaf te laten documenteren, maak je het verhaal van je dag compleet.


Mocht je het klaarmaakmoment liever privé moment houden, dan is het een overweging om je fotograaf te laten starten vanaf het moment dat jullie elkaar voor het eerst zien, de zogeheten 'First Look'. Dit is een bijzonder en spontaan moment waarin de spanning van jullie afglijdt en jullie echt kunnen gaan genieten van de dag. Als fotograaf is dit een van fijn favoriete momenten om vast te leggen!


Trouwshoot: Op jullie mooist!

Een onmisbaar onderdeel van trouwfotografie is de trouwshoot, waarbij je als bruidspaar geposeerde foto's laat maken op mooie locaties. Overweeg om je trouwfotograaf ruime tijd te geven voor deze sessie, zodat je tijd genoeg hebt om te ontspannen, samen verschillende poses uit te proberen en op verschillende locaties foto's te maken. De trouwshoot foto's zijn toch vaak de mooiste plaatjes die je laat afdrukken en inlijsten of als achtergrond instelt van je telefoon! Bespreek met je fotograaf hoeveel tijd ideaal is voor jouw specifieke wensen en creëer samen een trouwshoot die helemaal bij jullie past. Persoonlijk adviseer ik hier minimaal een uur de tijd voor te nemen in jullie planning.


De Ceremonie vastleggen

De duur van de ceremonie kan variëren, afhankelijk van de religieuze of culturele tradities. Zorg ervoor dat je trouwfotograaf voldoende tijd heeft om alle belangrijke momenten vast te leggen, inclusief het jawoord, de ringuitwisseling en andere speciale rituelen. Een ervaren fotograaf kan anticiperen op cruciale momenten en ervoor zorgen dat elk detail wordt vastgelegd. Mocht je geen klaarmaakmoment en trouwshoot willen laten fotograferen, geef je fotograaf dan wel wat tijd om foto's te maken voor de ceremonie start. Met het vastleggen van de binnenkomst van de gasten, detailfoto's van de ceremonie setting en een foto van jullie trouwringen kan de fotograaf zorgen voor een mooie start van jullie trouwreportage.


Van Toast tot Dansvloer

De receptie is zeker een van de hoogtepunten van de dag, vol feestvreugde. Overweeg om je fotograaf in te huren voor ten minste enkele uren tijdens de receptie. Dit stelt hen in staat om de hoogtepunten vast te leggen, zoals het aansnijden van jullie bruidstaart, speeches, toasts, de eerste dans en andere festiviteiten. Denk na over hoe lang je verwacht dat het feest doorgaat en zorg ervoor dat de fotograaf blijft tot het einde of tot het moment dat je het essentieel vindt om vast te leggen. Veel bruidsparen kiezen ervoor om een fotograaf alleen de eerste uren van het feest te laten blijven en de foto's van wanneer gasten iets te veel drankjes hebben gedronken achterwege te laten ;)


De ideale duur voor bruidsfotografie

Sommige bruiloften zijn compact en intiem, terwijl andere uitgebreid en vol festiviteiten zijn. De ideale duur voor het inhuren van een trouwfotograaf is afhankelijk van jouw specifieke behoeften en planning. Bespreek je schema en verwachtingen met jouw fotograaf om een aangepaste pakketkeuze te maken die perfect past bij jouw bruiloft. Mijn pakketten starten vanaf 6 uur, meer informatie hierover vind je hier.


Het bepalen van de juiste hoeveelheid uren voor het inhuren van een trouwfotograaf is een persoonlijke keuze. Het is belangrijk om te overwegen wat voor jou het meest waardevol is en waar je prioriteiten liggen. Onthoud dat je trouwfoto's een blijvende herinnering zijn, je kunt naar mijn idee beter iets te veel tijd rekenen dan te weinig!

Elles Yanna Photography

Elles Yanna Photography, fotograaf Rhenen

Hi, ik ben Elles, enthousiaste fotograaf uit Rhenen en beschikbaar in heel Nederland en daarbuiten. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Trouwfoto Utrecht, Julianapark - Elles Yanna Photography

"Er is niets mooier dan mensen verblijden met foto's van hun meest waardevolle momenten!"

Bruidsfotograaf Rhenen, Elles Yanna Photography
Trouwfoto van bruidspaar in Tilburg - Elles Yanna Photography